Barcelona - Alicante

Flamingos på Spaniens östkust

Parque Natural De Las Salinas De Santa Pola

Precis söder om Alicante ligger dessa grunda rosa saltsjöar där mängder av fåglar häckar. Flamingo, vit och grå häger, fiskljuse och skarv är några vanliga arter här.

Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar

Saltsjöar och naturliga gyttjebad som ligger på norra sidan av Mar Menor. La Mangas höghus kan utgöra fonden, eller bergen som finns inåtlandet.

Parque Natural de Penyal D'Ifach (Calpe)

Ett Gibraltar i miniatyr. Tusentals häckande medelhavstrutar på en brant klippa på en halvö en bit norr om Alicante.

Delta d'ebre

Ett stort delta med bördig jordbruksmark. Längst ute precis innan havet börjar finns det gamla saltsjöar och ett museum som beskriver flora och fauna i omgivningarna.

Delta d'ebre

Flamingos som duellerar, hanarna kämpar mot varandra och honan hjälper till att fösa undan sin rivaliserande motståndare.


Penon de Ifash

Solnedgång över klippan. På den 329 meter höga klippan häckar1000-tals med medelhavstrutar. En riktigt trevlig naturvandring uppför den branta klippan med vacker utsikt på toppen. 


Salinas de Santa Pola och Salinas de Pinotar

Flockar av flamingos, stora som små. Under en dag får man en bra inblick i den fascinerande flamingons liv. Trevlig natur och nära till ett bad i havet om man vill det.


 

Malaga - Granada - Caminito del Rey


Gamar, bergsget och hisnande vandring

Granada

Uppe i bergen i Granda finns bergsgetter och räv. Vacker natur med olika medelhavsträd och växter. Möjlighet till en dag i skidbacken.

Caminito del Rey

Hisnande vandring längs med klippkanter genom en ravin. 

Bergen norr om Malaga

Här flyger stora lammgamar förbi i den vackra nationalparken Bergsget (Ibex)